Den 36.....

Mám ráda magnolie. Jsou to nádherné a ve starším věku i majestátní keře. Jejich zvláštně exotické květy vypadají jak květy leknínů nebo tulipánu, ale jsou velmi choulostivé na mráz. Existují odrůdy které mají i květy voňavé, nicméně i odrůda která smrdí jak bolavá noha. A bohužel té jsem majitelkou já. Má ohromné listy a ohromné květy. Její nevýhodou je to, že kvete až když má listy a tak ty květy, tedy pokud nejste v dosahu jejich nelibé vůně nejsou moc vidět. O to zajímavější jsou následné oplodí, velké šištice fialové barvy, které posléze zhnědnou, popukají a objeví se jasně červené plody - semena.
Ale chtěla bych tu krásnou, růžovou nebo tmavě červenofialovou a voňavou, leč na mráz choulostivou odrůdu Magnolia x Soulangeana....


Ta magnolie je v zahradě kousek od střediska kam chodím na rehabku, takže je možné, že budu mít i štěstí a budu jí moci vyfotografovat i s více rozvitými květy....jen ještě omlouvám kvalitu fotografií, protože jsou dělané mobilem a navíc maximálně nazoomované. Tedy ta magnolie, ta forsýthie byla u chodníku.


Komentáře